"/" NOVA ZONA: PREDSEDNIK BRAZILA PORUČIO GRAĐANIMA: ,,KUPUJTE ORUŽJE, DOĐAVOLA” DOK OVA JUŽNOAMERIČKA ZEMLJA KLIZI U HAOS!

понедељак, 30. август 2021.

PREDSEDNIK BRAZILA PORUČIO GRAĐANIMA: ,,KUPUJTE ORUŽJE, DOĐAVOLA” DOK OVA JUŽNOAMERIČKA ZEMLJA KLIZI U HAOS!



Zašto bi, zaboga, brazilski predsednik Jair Bolsonaro u petak rekao svojim pristalicama da “svako treba da kupi pušku”? Da li će nestabilna južnoamerička ekonomija u nastajanju, koja pati od pandemije virusa, brze inflacije hrane i siromaštva koje je van kontrole, uskoro posrnuti u dalji društveno-ekonomski haos?

“Svi moraju da kupe pušku, dođavola! Naoružani narod nikada neće porobiti; Znam da to mnogo košta”; Idiot kaže:” Ah, ono što morate kupiti je pasulj”; Ako ne želite, ne kupujte pušku, ali ne dolazite da ometate onoga ko želi da je kupi “, rekao je Bolsonaro novinarima.

Bolsonaro Signs Decree Easing Gun Restrictions in Brazil - Havana Times

Latinoamerička televizija Telesur i ​​njihov novinar ​​Nacho Lemus objavili su video snimak predsednika koji je rekao svojim pristalicama da je “u zemlji sa više od polovine stanovništva pod neizvesnosti u količini hrane i usred novog povećanja cena hrane, benzina, gasa i struje, sada vreme za kupovinu pištolja”.

Broj krivičnih dela kao i broj ubistva je porastu su u zemlji, pogoršani i izazvani pandemijom virusa. Društveno-ekonomski kolaps je na vidiku.

Brazilski Real izgubio je polovinu svoje vrednosti u protekloj deceniji. Pad se ubrzao tokom pandemije virusa.

Dok valuta gubi vrednost, cene hrane u zemlji su na nivou hiperinflacije. Berzanski prognozer, Albert Edvards iz SocGen-a rekao je krajem 2020. godine da će poskupljenja hrane pokrenuti društveni haos u tržišnim ekonomijama u razvoju.

Ekonomija zemlje izmiče kontroli jer je Bolsonaro već zapretio da neće priznati ishod predsedničkih izbora 2022. godine, jer tvrdi da će oni biti namešteni.

Bolsonaro je obećao svojim pristalicama da će ublažiti zakone o oružju i to je ono što je učinio od 2019.- e godine. Čini se da se predsednik pristalice sprema za predstojeći društveno-ekonomski haos ili političku krizu.

NultaTačka/ZH 

Нема коментара:

Постави коментар

Cijepljeni zaista emitiraju Bluetooth-signale iz tijela [dokazano!]

Ne baš svi, ali mnogi Covid-cijepljenici emitiraju Bluetooth signale iz tijela, odnosno odašilju (imaju) MAC-adrese. To je sada već nepobitn...